A "genues"

A "genues"
Foto: TV4

En lök- och kalvgryta som får stå och koka till sig i vin på spisen i flera timmar. Få ingredienser men mycket smak.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Rödvin,Cmpolieti Rpasso, Valpolicella Classico Superiore.

11 mars 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg rödlök
  • 800 g ryggbiff av kalv
  • 2 st morötter
  • 1 bit stjälkselleri
  • 5 msk olja
  • 1 klick smör
  • 50 g pecorinoost
  • 1 glas rödvin

Gör så här

  1. Hacka grönsakerna grovt.
  2. Skär köttet i fyra bitar.
  3. Lägg alla ingredienserna i en gryta och småkoka på låg värme i ca tre timmar, till löken har kokat ner till en tjock sås.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept