Crema di mascarpone confragole ananas e limone

Crema di mascarpone confragole ananas e limone
Foto: TV4

En härligt syrlig kräm med vinmarinerade jordgubbar och söt ananas.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Dryck: Limoncello Di Capri.

9 mars 2010
Visa mer

Du behöver

Mascarponekräm

  • 125 g mascarpone
  • 2,5 st äggulor
  • 100 g socker
  • 1 st citron, saften och finrivet skal

Marinerade jordgubbar

  • 1 ask jordgubbar
  • 1 glas rödvin
  • 3 msk socker
  • 1 st citron, saften
  • 4 st tjocka skivor ananas

Gör så här

  1. Marinerade jordgubbar
    Börja med att rensa jordgubbarna och skär dem i grova bitar.
  2. Häll över rödvin och låt det stå i ca 10 minuter.
  3. Häll sedan av vinet och blanda jordgubbarna med 3 msk socker och saften av en citron.
  4. Mascarponekräm
    Vispa socker och äggulorna tills det blir fluffigt.
  5. Blanda i osten sakta.
  6. Tillsätt sedan citronsaften och skalet. Låt stå kallt i minst två timmar.
  7. Servering
    När det är dags att servera skär du ur den hårda biten i mitten på ananasskivorna. Den fyller du upp med ostblandningen och toppar med jordgubbsbitarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept