Chokladmousse med tryffelhonung

Chokladmousse med tryffelhonung
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1 dl hasselnötter, hackade
  • 1-2 msk honung med vit tryffel

Gör så här

  1. Förbered ett vattenbad, tag en kastrull med vatten och sätt på spisen.
  2. Lägg chokladen på en tallrik och låt den smälta över vattenbadet (kastrullen med det kokande vattnet).
  3. Vispa grädden fluffig.
  4. Blanda ner äggulorna i den smälta chokladsmeten.
  5. Blanda sedan ner choklad och äggsmeten i grädden och rör om försiktigt.
  6. Hacka hasselnötterna grovt och rosta dem i en torr panna. Blanda ner dem försiktigt i chokladsmeten.
  7. Lägg upp i glas och ställ in i kylen och låt stå minst en timme innan servering.
  8. Ta ut glasen en liten stund före servering.
  9. Ringla över tryffelhonungen precis innan servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept