Marinerade spett med biff och kyckling

Marinerade spett med biff och kyckling
Foto: TV4

Jättefina spett att servera på en fest för många. Receptet är för fyra personer, men det är bara att dubblera. De här spetten är riktig smalmat, trots all olja till marinaden. Oljan rinner bort under grillningen. Gott till är kokt ris, olika sallader och såser som sweet chili eller jordnötssås.

27 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 skivor utskuren biff, ca 400 g
  • 3 kycklingfiléer, ca 400 g
  • 1,5 msk Malen gurkmeja
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 dl neutral olja
  • 2 msk kinesisk soja
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • färsk koriander
  • 2 limefrukter
  • 8 grillspett av trä

Gör så här

  1. Marinad: Blanda samman gurkmeja, socker, malen koriander, spiskummin, olja och soja. Pressa ner vitlöken.
  2. Skär köttet i centimeterbreda strimlor, ca 10 cm långa. Lägg köttet i plastpåsar och fördela marinaden i påsarna. Knyt om och låt ligga i kylskåp tills det är dags att grilla.
  3. Lägg grillspetten i blöt någon timme så blir de inte så svarta när de grillas. Trä upp köttet på träspetten. Grilla över träkol eller lägg i en långpanna och grilla i ugnen i 5-10 minuter. Vänd spetten lite då och då. Droppa över lite extra soja, strö över färsk koriander och servera med limeklyftor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept