Marinerade rosmarinjordgubbar med getost och vit choklad

30 m
6
Från Nyhetsmorgon

Jordgubbar marinerade i portvin och rosmarin serveras med rostad vit choklad samt len kräm på getost och vit choklad.

1 maj 2015
Visa mer
30 m
6

Du behöver

Marinerade jordgubbar

  • 1,5 l jordgubbar
  • 0,5 dl vitt portvin
  • 2 kvistar rosmarin
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt

Chèvrekräm

  • 50 g vit choklad
  • 50 g chèvreost (utan kant)
  • 1 msk honung
  • 1,5 dl crème fraiche

Rostad vit choklad

  • 50 g riven vit choklad
  • ett par varv med svartpepparkvarnen

Topping

  • rostad mandel
  • rosmarin

Gör så här

  1. Marinerade jordgubbar
    Ansa och dela jordgubbarna och lägg dem i en skål.
  2. Smält samman portvin, honung och salt i en kastrull tillsammans med rosmarinen och låt hastigt koka upp. Häll lagen över jordgubbarna och rör om. Låt stå och dra en liten stund.
  3. Kräm
    Värm samman den hackade vita chokladen, den smulade osten och honungen på låg värme till en jämn kräm. Det ska bara precis smälta, inte bli varmt.
  4. Rör ner chokladblandningen i crèmen fraichen tills det är jämnt och fint. Ställ gärna kallt en kort stund.
  5. Rostad vit choklad
    Ställ ugnen på 150 grader, riv chokladen och fördela den jämnt på ett bakplåtspapper. Toppa med en aning svartpeppar. Rosta i mitten på ugnen tills chokladen smält och blivit gyllenbrun, ca 5 minuter. Låt svalna.
  6. Servering
    Servera jordgubbarna varvat med krämen i ett glas eller liten skål, toppa med rostad mandel och rostad vit choklad, garnera gärna med lite rosmarin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept