Marinerade revbensspjäll

Marinerade revbensspjäll
Foto: TV4

Vill du grilla dina spjäll så är det en utmärkt idé att försteka dem i ugnen. Även kokning går utmärkt, för att sedan pensla dem med marinad innan grillning! Om du inte grillar ute, så går det lika bra att avsluta tillagningen i ugnen. Sänk då värmen till 150 grader och känn efter när benen lossnar, då är spjället klart!

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg revbensspäll
  • Marinad:
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk honung
  • 0,25 dl kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Blanda marinaden och låt spjällen ligga i den 4-5 tim. Låt dem rinna av, spar marinaden.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Lägg spjällen i en långpanna, täck med al-folie.
  4. Ställ in dem mitt i ugnen ca 30 min, vilket förkortar grilltiden. Pensla på nytt med marinaden, grill dem sakta över kol tills de är klara. Grillade äppelskivor är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept