Marinerade päron och jordgubbar

Marinerade päron och jordgubbar
Foto: TV4

Ibland är det enklaste också det godaste. En burk med päronhalvor blir festfina med färska jordgubbar, apelsin och en skvätt likör. Lätt att svänga ihop och det kräver inga stora kokkonster. Låt gärna päron och jordgubbar ligga och dra ett par timmar i den goda lagen. Servera med lättvispad grädde.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 1 burk päron, avrunna
  • 1 liter jordgubbar, skivade
  • saft av 1 apelsin
  • skal av 1 apelsin, finstrimlat
  • Grand Marnier citruslikör

Gör så här

  1. Lägg upp avrunna päron från burk på fat.
  2. Täck med skivade jordgubbar.
  3. Droppa över saft av 1 apelsin samt 2-3 msk Grand Marnier citruslikör.
  4. Strö på finstrimlat apelsinskal.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept