Marinerade oliver med citron och oregano

Marinerade oliver med citron och oregano
Foto: TV4

Det här är ett användbart litet tilltugg. Servera som drinktilltugg, bufférätt eller på en förrättstallrik med chakuterier eller ost. Eller ge bort en burk i present.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl svarta och gröna oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk färsk oregano
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Skölj oliverna och låt dem rinna av. Skiva vitlöksklyftorna tunt. Bryt lagerbladet i mindre bitar. Tvätta citronen noga och riv skalet. Hacka oreganon.
  2. Blanda samman olivolja, vitlök, lagerblad, citronskal och oregano. Vänd ner oliverna och låt stå och dra minst ett par timmar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept