Marinerade musslor

Marinerade musslor
Foto: TV4

Musslor i vatten är smidigt att ha hemma. Genom att marinera dem höjs smaken.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 500 g musslor (2 burkar)
  • Marinad:
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk majsolja
  • 4 msk vatten
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 schalottenlökar
  • 1,5 dl hackad dill
  • 1,5 dl hackad persilja
  • salt och svartpeppar
  • sallat till dekor

Gör så här

  1. Blanda vinäger, olja och vatten i en skål. Hacka vitlök och schalottenlök fint. Blanda allt med dill och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt musslorna rinna av och vänd ner dem i marinaden. Låt dra några timmar.
  3. Bottna ett fat med sallatsblad. Lägg musslorna över och servera, gärna med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept