Marinerade musslor med grapefrukt

Marinerade musslor
Foto: TV4

En enkel och frisk skaldjursrätt som inte kräver något jobb.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 400 g musslor i vatten

Marinad

  • 1 dl matolja
  • 1 dl pressad grapefruktsaft (eller vitt vin)
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk finhackad rödlök
  • 0,5 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • rivet eller strimlat citronskal till garnering

Gör så här

  1. Låt musslorna rinna av och lägg dem i ett djupt fat. Blanda alla ingredienserna till marinaden och slå den över. Låt dem dra i marinaden några timmar.
  2. Låt de strimlade citronskalen få ett hastigt uppkok och garnera med dem. Servera med rostat bröd eller vitlöksbröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept