Marinerade matjesfiléer

Marinerade matjesfiléer
Foto: TV4

Detta är ljuvlig mat till midsommar och alla sommarens fester och kalas! Gör gärna en stor sats av denna goda matjessill och förvara upp till en vecka i kylen! Servera med färskpotatis och en klick kall gräddfil.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 askar matjesfiléer
  • 1 liten purjolök, strimlad
  • Marinad:
  • 0,5 dl tomatjuice
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk matolja
  • 2 msk farinsocker

Gör så här

  1. Lägg de väl avrunna och skurna matjesfiléerna i en skål och varva med strimlad purjolök.
  2. Lägg en krans av purjo runt fatet.
  3. Blanda ingredienserna till marinaden och rör om väl. Slå den över sillen.
  4. Låt sillen dra minst 2-3 timmar, gärna längre, innan den serveras med nykokt potatis till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept