Lammkotletter i marinad

Marinerade kotletter
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lammkotletter i marinad

12 ingredienser

Marinerat kött får spännande smak. Kotletterna kan gärna ligga över natten i marinaden. Låt dem rinna av innan stekning. Då får de bättre färg.

Ingredienser

portioner
  • 8 lammkotletter
  • frysta haricots verts
  • ev grädde

Marinad:

  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 dl vinäger
  • 5 dl rött vin
  • 2 tsk vitpepparkorn, stötta
  • 1 tsk färsk timjan
  • 1 msk rosmarin
  • 1 tsk vinterkyndel
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg i kotletterna och ställ kallt några timmar.
  2. Ta upp köttet, sila marinaden. Stek kotletterna klara. Koka ihop marinaden så att 2/3 återstår, smaka av och späd ev. med lite grädde. Servera med bönorna.