Marinerade kotletter

Marinerade kotletter
Foto: TV4

Marinerat kött får spännande smak. Kotletterna kan gärna ligga över natten i marinaden. Låt dem rinna av innan stekning. Då får de bättre färg.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st dubbla lammkotletter
  • haricots verts, frysta
  • ev. lite grädde
  • Marinad:
  • 2 dl rapsolja
  • 0,5 dl vinäger
  • 5 dl rött vin
  • 2 tsk vitpepparkorn, stötta
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk rosmarin
  • 1 tsk kyndel
  • 1 st gul lök, skivad
  • 1 msk kinesisk soja

Gör så här

  1. Blanda marinaden, lägg i kotletterna och ställ kallt några timmar.
  2. Ta upp köttet, sila marinaden. Stek kotletterna klara. Koka ihop marinaden så att 2/3 återstår, smaka av och späd ev. med lite grädde. Servera med bönorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept