Marinerade fläskkotletter

Marinerade fläskkotletter
Foto: TV4

Marinerat kött blir mört och smakrikt, servera med färska grönsaker och nykokt pasta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 fläskkotletter
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • Marinad:
  • 1,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 smulat lagerblad
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Stick små hål med en vass kniv i kotletterna och peta in vitlöksbitar.
  2. Lägg kotletterna i en plastpåse. Blanda marinaden och slå i. Lägg i kyl ett par timmar.
  3. Ta upp och torka kotletterna. Krydda med salt, peppar och timjan. Stek dem klara i en panna med matfett ca 3 minuter på var sida. Nykokt pasta passar bra till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept