Marinerade champinjoner

Marinerade champinjoner
Foto: TV4

“A la greque” kalas det när man tillagar champinjoner på detta sätt, med olivolja, citronsaft och örtgrönt. Har du färsk timjan hemma, använd dubbla mängden.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 300 g små champinjoner
  • 3,5 dl vatten
  • 0,75 dl olivolja
  • 1 liten gul lök, hackad
  • saft av 1/2 citron
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 tsk salt
  • ca 10 svartpepparkorn
  • 0,5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Blanda allt utom svamp och persilja i en kastrull. Sjud 5-10 minuter.
  2. Lägg i den ansade svampen, sjud 5 minuter. Ta upp svampen och låt svamp och lag svalna var för sig.
  3. Slå marinaden över svampen och strö på persilja. Rostat bröd är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept