Grillade spett smakar gott ihop med wokade grönsaker. De här spetten marineras först en timme och serveras med en härlig grillsås. Kokt ris passar bra till.
Hacka chilifrukten. Rör ihop soja och olja till marinaden. Pressa ner vitlöken och rör ner chili, ingefära och lök, krydda med gurkmeja och sambal oelek. Skär köttet i små bitar och lägg i marinaden i ca 1 timme. Trä upp bitarna på spett.
Grillsås: Skär paprikan i tärningar och fräs den i smör. Häll paprika, chilisås, buljong och soja i en kastrull och låt koka upp. Skala och finhacka ingefäran och tillsätt den, pressa ner vitlöken och rör i senapen. Låt såsen koka ihop. Sila den.
Skala och strimla schalottenlök och rödlök. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Woka dem och tillsätt vattenkastanjerna. Grilla spetten 5-10 minuter, krydda med salt och peppar. Lägg upp grönsakerna och spetten ovanpå. Servera med såsen.