Marinerad skinka med legymer och ädelsås

Marinerad skinka med legymer och ädelsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerad skinka med legymer och ädelsås

14 ingredienser

En praktisk rätt eftersom den kan förberedas. Passar bra sommartid när det finns fina primörer.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,5 kg färsk skinka benfri, nätad

Marinad:

  • 5 dl äppelcider
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn

Sås:

  • 150 g ädelost
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Tillbehör:

  • t ex blomkål, morötter, bönor och slanggurka

Gör så här

  1. Blanda marinaden. Lägg skinkan i ett trångt kärl och häll över marinaden. Täck kärlet och ställ i kylen 1 dygn. Vänd köttet då och då under tiden.
  2. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det runt om och lägg i gryta. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Slå på 3 dl av marinaden och låt köttet puttra under lock till 80°, cirka 1 1/2–2 timmar.
  3. Ta upp köttet och låt det kallna. Blanda såsen med elvisp. Servera den uppskurna skinkan kall med nykokta grönsaker och ostsås.