Marinerad skinka med legymer och ädelsås

Marinerad skinka med legymer och ädelsås
Foto: TV4

En praktisk rätt eftersom den kan förberedas. Passar bra sommartid när det finns fina primörer.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • ca 1,5 kg benfri färsk skinka, nätad
  • Marinad:
  • 5 dl äppelcider
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 1 st gul lök i skivor
  • 1 st lagerblad
  • 5 korn vitpeppar

Sås:

  • 150 g ädelost
  • 4 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • salt och peppar

Tillbehör:

  • t. ex. blomkål, morötter, bönor och slanggurka

Gör så här

  1. Blanda marinaden. Lägg skinkan i ett trångt kärl och häll över marinaden. Täck kärlet och ställ i kylen 1 dygn. Vänd köttet då och då under tiden.
  2. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det runt om och lägg i gryta. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen. Slå på 3 dl av marinaden och låt köttet puttra under lock till 80°, cirka 1 1/2–2 timmar.
  3. Ta upp köttet och låt det kallna. Blanda såsen med elvisp. Servera den uppskurna skinkan kall med nykokta grönsaker och ostsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept