Marinerad oxstek

Att marinera en stek är ett bra sätt att ge den extra smak. Här marineras köttet efter stekningen – till servering gör du en dressing att hälla över köttet, som serveras kallt. Sommartid passar det att servera en sallad som enda tillbehör, annars blir det gott med en krämig potatisgratäng.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g oxstek
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • Marinad:
  • 1 dl rött vin
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • Dressing:
  • 1 dl olja
  • 0,5 dl vinäger
  • 3 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • malen vitpeppar
  • 0,5 kruka färsk basilika

Till servering:

  • sallatsblad
  • finklippt gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Bryn köttet runtom i panna på spisen och krydda rejält med salt och peppar samt torkad timjan. Efterstek köttet i ugn till en innertemperatur på 60°. Låt köttet svalna.
  2. Blanda olja och vin till marinaden och slå den sedan över köttet. Strö över färska hackade basilikablad och ställ köttet kallt över natten.
  3. Ta upp köttet, skär det i skivor och lägg upp det vackert på en bädd av sallatsblad. Vispa samman olja, vinäger, senap, salt, peppar och basilika till en dressing. Slå dressingen över köttet innan servering och strö över finklippt gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept