Marinerad nötstek med gelépäron

Marinerad nötstek med gelépäron
Foto: TV4

Nötköttet blir mörare om det marineras och du får en riktigt läcker sås.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1,5 kg benfri fransyska
  • Marinad:
  • 3 dl rött vin
  • 0,75 dl vit vinäger
  • 2,5 dl rapsolja
  • några kvistar persilja
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 st liten gul lök, skivad
  • 1 st stor morot, skivad
  • 0,5 msk salt
  • 10 korn svartpeppar
  • 2 klyftor vitlök

Sås:

  • silad sky
  • 2 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk vinbärsgelé
  • soja

Gör så här

  1. Lägg köttet i en bunke. Blanda marinaden och slå över. Ställ i kyl minst ett dygn. Vänd köttet ibland. 2. Ta upp köttet och torka av det. Bryn det väl och lägg i stekgryta. Vispa ur stekpannan med 2 dl silad marinad och slå den över steken. Låt småkoka under lock cirka 1 1/2 timma. Späd under tiden med marinad om det behövs.
  2. Ta upp köttet, slå i resten av den silade marinaden och koka ihop tills hälften återstår. Skumma bort fettet. Späd med grädde och red såsen med mjöl utrört i vatten. Smaka av med gelé och eventuellt lite soja.
  3. Servera med kokta päron fyllda med gelé.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept