Marinerad lammragu

Marinerad lammragu
Foto: TV4

Rött vin, enbär och timjan ger lammet i det här receptet en touch av vilt. En kombination som sannerligen inte är oäven. Bjud med kokt eller pressad potatis eller enbart lantbröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg benfri lammbog
  • 0,5 flaska rött vin ( ca 3 1/2 dl)
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk enbär
  • 1 tsk timjan
  • 200 g färska champinjoner

Gör så här

  1. Skär köttet i tvåcentimeterstärningar. Lägg dem i en bunke och häll på vinet. Låt stå i kylskåp över natten. Låt köttet rinna av riktigt väl i ett durkslag, men ta vara på vinet. Torka av köttet. Skala och finhacka löken och vitlöken. Stöt enbären grovt och rör ut tomatpurén i vinet.
  2. Fräs löken gyllenbrun i smör. Häll på vin och sätt till enbären, timjan och lite nymalen peppar. Lägg på locket och låt blandningen småkoka.
  3. Bryn köttet i omgångar. Lägg över köttet i grytan. Spä med så mycket vatten att det precis når upp över köttet och lägg på locket. Sjud på ganska svag värme i drygt 1 timme eller tills köttet känns mört. Rensa svampen och fräs den lätt i 1 msk smör. Lägg i den i grytan när köttet har 1/2 timme kvar. Servera grytan rykande het.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept