Marinerad kycklingfilé serveras med potatis duchesse och het sås

POPULÄRT
Marinerad kycklingfilé serveras med potatis duchesse och het sås
Foto: TV4

Marinerad kycklingfilé serveras med potatis duchesse och het sås

Av: Joakim - Hagfors

Från: Halv åtta hos mig

21 ingredienser

1h 40m

Potatis duchesse serveras till kycklingfilé i kryddig marinad med en krämig sås med mycket hetta döpt till "heta drömmar".

Dryckesförslag:

Vin: Priorat Inici 


Öl: Ahlambra reserva

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 5 kycklingfiléer

marinad

  • vitlökssmör, smält
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 tsk vitlöksflakes
  • 1 tsk Heta drömmar kryddblandning från Kryddjohan

Potatis duchesse

  • 1 kg potatis
  • 3 äggulor
  • 5 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 1 msk salt
  • 1 msk peppar
  • 1 msk Diablo kryddblandning från Kryddjohan (innehåller; paprika, salt, senapsfrö, vitlök, rosépeppar, socker, svartpeppar, smakförstärkare E621, muskot, lök, mejram)
  • 1 msk chimichurri

Heta drömmar-sås

  • 0,5 gul lök
  • 3 msk smör
  • 1 msk heta drömmar
  • 1 msk grönpeppar, lätt krossad
  • 3 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk kinesisk soja

Gör så här

Kycklingfilé

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gör marinaden genom att blanda alla ingredienser.
  3. Lägg kycklingen i marinaden i kylen ca 60min, (om möjligt 24 h innan)
.
  4. Fräs på kycklingen på bägge sidor så den får en fin stekyta.
  5. Lägg kycklingen i en form och ställ in den i ugnen ca 20 min eller tills den kommit upp i 72 grader.
  6. Låt kycklingen vila i ca 5-10 min innan servering.

Potatisduchesse

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Pressa ner potatisen i en bunke. 
Häll i äggulorna, smöret och vätskan.
 Blanda.
  4. Smaka av med salt, peppar, diablo och chimi churri.
  5. Lägg moset i en spritspåse och spritsa moset i den form du vill ha på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Ställ in plåten i ugnen i ca 5-10 min tills den blir gyllenbrun.

Heta drömmar-sås

  1. Hacka löken i småbitar och fräs i smör tillsammans med "heta drömmar" och grönpeppar.
  2. Tillsätt grädde, dijonsenap, köttbuljong och soja. Låt det puttra en stund.
 Red eventuellt såsen om du vill ha den tjockare.

Servering

  1. Servera den saftiga kycklingfilén med potatisen och den heta såsen till.