Marinerad kyckling med lök

Till den här kycklingrätten ska du vara generös med lök och lime eller citron. Kycklingen blir mycket smakrik och saftig av att marineras före stekningen. Tack vare att skinnet tas bort blir det riktig smalmat. Servera kycklingen med couscous eller ris.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kyckling
  • 4 gula lökar
  • 3 stora lime eller citroner
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1-2 dl vatten

Gör så här

  1. Skär kycklingen i 8 bitar och ta bort skinnet. Skala och skiva löken. Lägg kycklingbitarna och löken i en bunke. Dela limen eller citronerna och pressa ut saften. Blanda saften med svartpeppar, kajennpeppar och salt. Häll marinaden över kycklingbitarna. Täck bunken och låt den stå i kylen 3–4 timmar. Rör om några gånger.
  2. Ta upp kycklingbitarna och torka dem med hushållspapper. Ta upp löken. Spara marinaden. Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekpanna tills de får färg. Lägg i löken och fräs den i 5 minuter.
  3. Häll på marinaden och späd med vatten. Bräsera kycklingbitarna i 20 minuter eller tills de är genomstekta och löken härligt mjuk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept