Marinerad kyckling med jordnötsfyllning

Marinerad kyckling med jordnötsfyllning
Foto: TV4

Från Brasilien kommer den här marinerade kycklingen, som fylls med jordnötter och kryddor. Den steks sedan i folie och serveras med ris och bönor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor kyckling på 1 1/2-2 kg
  • 2,75 dl torrt vitt vin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 1 msk finhackad persilja
  • fågelkråset
  • 1 msk smör
  • 1 krm peppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 4 skivor bacon
  • 1 dl hackad persilja

Du behöver också:

  • aluminiumfolie

Gör så här

  1. Blanda samman vin och citronsaft. Pressa i vitlök och krydda med salt. Skär gräslöken smått. Hacka persiljan fint och rör ner den och gräslöken i marinaden. Lägg den tillsammans med kycklingen i dubbla plastpåsar eller i en trång bunke. Låt det marinera 24 timmar i kylskåpet.
  2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp kycklingen ur marinaden och torka av fågeln. Hacka fågelkråset och bryn i smöret. Hacka jordnötterna fint eller stör dem i mortel. De kan också mixas. Rör ner vattnet . Tillsätt peppar, muskotnöt, fågelkrås och salt. Fyll kycklingen med blandningen och lägg baconskivorna över bröstet. Svep aluminiumfolie om kycklingen och lägg den i en liten långpanna med bröstet upp.
  3. Stek i nedre delen av ugnen i ca 2 timmar. Öppna folien, höj värmen och stek tills kycklingen fått fin färg. Lägg upp kycklingen på en persiljebädd. Häll skyn över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept