Marinerad helstekt fläskfilé

Marinerad fläskfilé till buffé
Foto: TV4

Marinerad helstekt fläskfilé är enkelt att förbereda. Perfekt till buffé eller annan middag med många gäster. Helstek fläskfilén först och marinera den efteråt.

Servera fläskfilén med en god potatissallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

Marinerad fläskfilé till buffé

  • 1 hel fläskfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 dl neutral olja
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk malen vitpeppar
  • eventuellt färska örter

Gör så här

  1. Marinerad fläskfilé till buffé
    Sätt ugnen på 200°. Bryn fläskfilén runtom i panna på spisen. Krydda rejält med salt och peppar samt torkad timjan. Efterstek köttet i ugn i 20 minuter. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och slå den sedan över köttet som nu svalnat. Strö eventuellt över färska hackade örter.
  3. Ställ fläslkfilén kall över natten och servera nästa dag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept