Marinerad hare i gryta

Marinerad hare i gryta
Foto: TV4

En mustig och god gryta som sprider väldoft medan den kokar. Passar även att göra på nötkött när det inte är viltsäsong.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 hare, i bitar
  • 10-12 steklökar
  • 150 g rökt fläsk, tärnat
  • 200 g små champinjoner
  • 200 g urkärnade katrinplommon
  • salt och svartpeppar
  • timjan
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • Marinad:
  • 1 fl enkelt rött vin
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 små lagerblad
  • 1 gul lök, skivad
  • 6-7 enbär, krossade
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda marinaden. Lägg i harköttet, täck och ställ det i kylen över natt.
  2. Förväll steklöken hastigt i en bottenskyla saltat vatten. Bryn fläsket, lägg i löken och låt den steka med. Ta upp haren, sila marinaden och spara den. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runtom. Lägg det i en gryta med fläsk och lök. Slå på lite av marinaden och strö på timjan. Sjud under lock ca 1 1/2 timme eller tills köttet känns mört. Späd med mer marinad om så behövs.
  3. Bryn champinjonerna i lite smör. Tillsätt dem och katrinplommonen när grytan är nästan klar. Sila från spadet ur grytan. Red spadet till en sås med mjölet utrört i grädden. Koka 10 minuter och slå tillbaka såsen i grytan. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept