Marinerad grillkyckling

Marinerad grillkyckling
Foto: TV4

Fin marinad med vermouth som räcker både till kycklingen och majskolvarna.

29 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingbröst
  • Marinad:
  • 2 dl vermouth
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 0,75 dl ospädd apelsinjuice
  • 0,75 dl smält margarin

Till servering:

  • grillade majskolvar
  • sallad och vitt bröd

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en kraftig plastpåse. Blanda allt till marinaden utom margarinet och slå i. Knyt till och lägg i kylen ett par timmar.
  2. Ta upp köttet och spar marinaden. Blanda den med margarinet.
  3. Grilla på fin glöd och pensla med marinaden tills köttet är väl genomgrillat. Pensla också majskolvarna med marinaden och grilla bredvid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept