Marinerad flankstek med chilikryddade körsbärstomater

25 m + marinering
4
Från Nyhetsmorgon

Flankstek marinerad i balsamico, vitlök och örter grillas och serveras med heta tomatsallad.

7 maj 2015
Visa mer
25 m + marinering
4

Du behöver

  • 400-600 g flankstek eller utskuren biff
  • 0,5 dl fin balsamico
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 kvist basilika
  • 1 kvist timjan
  • 1 kvist rosmarin
  • salt och nymalen peppar

Garnityr

  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 röd chili
  • 1 msk balsamico
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 knippe rucola och basilika
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål. Salta och peppra köttet på båda sidor. Häll över marinaden och ställ i kylen över natten. Grilla sedan köttet på stark värme 3-4 minuter på båda sidor och låt vila.
  2. Skär tomaterna i halvor. Finstrimla chilifrukten och blanda med tomater. Pressa i vitlöken och häll över oljan och balsamico. Smaka av med salt och peppar. Blanda i rucolan och basilika.
  3. Skär köttet i tunna skivor. Garnera med tomaterna och några fina blad av basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept