Marinerad filead böckling

Marinerad filead böckling
Foto: TV4

Filead böckling passar fint att marinera i en klar marinad. En liten god rätt som serveras kall på buffén eller julbordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g böckling
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,5 dl matolja
  • några varv vitpeppar från kvarn
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 3 strimlade rädisor

Gör så här

  1. Rensa och filea böcklingen och lägg upp den på ett fat.
  2. Blanda vinäger, salt, senap, citronsaft, olja och peppar till såsen. Häll den över filéerna.
  3. Strö gul lök, gräslök och dill i rader över, garnera med strimlade rädisor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept