Marinerad filead böckling

Marinerad filead böckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerad filead böckling

11 ingredienser

Filead böckling passar fint att marinera i en klar marinad. En liten god rätt som serveras kall på buffén eller julbordet.

Ingredienser

portioner
  • 700 g böckling
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk senap
  • 2 tsk citron, saft
  • 0,5 dl matolja
  • vitpeppar, några varv från kvarn
  • 1 msk gul lök, hackad
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 2 msk dill, hackad
  • 3 rädisor, strimlade

Gör så här

  1. Rensa och filea böcklingen och lägg upp den på ett fat.
  2. Blanda vinäger, salt, senap, citronsaft, olja och peppar till såsen. Häll den över filéerna.
  3. Strö gul lök, gräslök och dill i rader över, garnera med strimlade rädisor.