Marinerad bogbladsstek

Marinerad bogbladsstek
Foto: TV4

Om du inte hittar bogbladsstek kan du använda skinkstek. Den mustiga marinaden ger en pikant smak.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1,5 kg bogbladsstek
  • 1 st citron, skivad
  • 1 dl persilja, hackad
  • Marinad:
  • 1,5 dl kinesisk soja
  • 1 dl rapsolja
  • 2,5 dl rött vin
  • 2 tsk senapspulver
  • 0,5 tsk koriander, malen
  • 1 krm nejlikor, malda
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 1 st gul lök, skivad

Sås:

  • silad sky
  • 3 dl buljong
  • 2 dl grädde
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Lägg citronskivor och persilja i botten på en bunke och lägg på steken. Blanda marinaden och slå över. Ställ i kyl ett dygn och vänd köttet ett par gånger.
  2. Ta upp steken och lägg i ugnsform. Stek i nedre delen av ugnen 1 1/2 till 2 timmar. Pensla med marinaden under tiden. 3. Ta upp köttet, vispa ur formen med buljongen och sila ner i en kastrull. Späd med grädde, red med mjöl utrört i vatten och koka i 10 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Servera med brysselkål, ugnsbakade tomater och kokt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept