Marinerad böckling med gravlaxsås

Marinerad böckling med gravlaxsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerad böckling med gravlaxsås

5 ingredienser

På påskbuffén passar en salt och god rätt som marinerad böckling. Du kan annars servera den som en förrätt. Lägg då upp på fyra assietter i stället. Grovt bröd som kavring är gott till.

Ingredienser

portioner
  • 8 böckling
  • 1 dl gravlaxsås
  • 1 dl tärnade rödbetor
  • 3 ägg, hårdkokta
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Dra av skinnet på böcklingen. Ta ut ryggbenet och småbenen. Lägg det rensade köttet i mitten på ett uppläggningsfat.
  2. Häll gravlaxsåsen över böcklingen och låt dra en stund i kylen.
  3. Skär rödbetor och ägg i tärningar. Skär gräslöken. Lägg rödbetstärningar, hackat ägg och gräslök ovanpå i vackra rader före servering.