Marinerad biffsallad

Marinerad biffsallad
Foto: TV4

En matig sallad som passar alla. Ta färdigstekt rostbiff eller ta vara på rester från steken/grillen. Kyckling går också bra.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 300 g kallt kött, stekt eller kokt
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 2 hårdkokta ägg
  • sallad, gärna av flera sorter
  • några gröna oliver
  • Marinad:
  • 0,75 dl matolja
  • 0,25 dl vinäger
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 tsk körvel, smulad
  • 1 krm Svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk ljus fransk senap (Dijonsenap)
  • salt

Gör så här

  1. Blanda marinaden.
  2. Skär köttet i strimlor eller tärningar och lägg i en skål varvat med halva rödlöken som finhackats. Slå marinaden över och låt köttet dra ett par timmar i kylen.
  3. Lägg upp köttet mitt på ett serveringsfat och garnera med fina salladsblad runtom. Strö över purjo, resten av rödlöken i ringar, skivade oliver och klyftor av äggen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept