Marinerad aubergine

Marinerad aubergine
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Marinerad aubergine

10 ingredienser

Passa på att grilla aubergine när det är säsong. Lägger du den i marinad blir den extra god.

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar

Marinad:

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk färsk bladpersilja, grovhackad

Gör så här

  1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Strö salt över och låt dem ligga och dra i 20 minuter.
  2. Spola av vätskan som bildats och torka noga. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Grilla långt från glöden på kolgrill eller på medelvärme i grillpanna 5 minuter per sida. Vänd flera gånger om du vill ha rutmönster.
  3. Blanda samman olja, citronsaft, salt och peppar. Pressa ner vitlöken. Pensla varje skiva med marinaden och lägg i en skål. Häll resten av marinaden över. Dekorera med citronskal och persilja.