Marinerad aubergine

Marinerad aubergine
Foto: TV4

Passa på att grilla aubergine när det är säsong. Lägger du den i marinad blir den extra god.

28 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 auberginer
  • 2 tsk rapsolja
  • salt och malen svartpeppar
  • Marinad:
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, skal och saft
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk grovhackad bladpersilja

Gör så här

  1. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Strö salt över och låt dem ligga och dra i 20 minuter.
  2. Spola av vätskan som bildats och torka noga. Pensla med olja och krydda med salt och peppar. Grilla långt från glöden på kolgrill eller på medelvärme i grillpanna 5 minuter per sida. Vänd flera gånger om du vill ha rutmönster.
  3. Blanda samman olja, citronsaft, salt och peppar. Pressa ner vitlöken. Pensla varje skiva med marinaden och lägg i en skål. Häll resten av marinaden över. Dekorera med citronskal och persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept