Marinellas Giaourti me meli

POPULÄRT
Marinellas Giaourti me meli
Foto: TV4

Marinellas Giaourti me meli

Av: Anders - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 m

Den här grekiska efterrätten består av yoghurt med vanilj- och blåbärssmak, honung och Azúcar Morenos kanderade nötter. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl pistagenötter, skalade
  • 0,5 dl sötmandel med skal
  • 0,5 dl valnötter
  • brunt rörsocker, till kandering
  • 250 g turkisk yoghurt
  • 125 g mild vaniljkvarg
  • 250 g blåbär
  • 0,5 dl grekisk honung från sommarblommor och örter (ekologisk)
  • 4 körsbär, urkärnade

Gör så här

  1. Hacka nötterna och kandera/rosta dem med brunt rörsocker i en het panna.
  2. Rör ihop yoghurt, kvarg och blåbär. Varva honung med yoghurtröran i serveringsglas och strö över nötterna.
  3. Toppa med ett körsbär i varje glas.