Marinad till nöt- och fläskkött - se & gör

5 m + marinering
Marinad till nöt- och fläskkött - se & gör
Foto: TV4
5 m + marinering

Du behöver

  • 4 msk ljus soja, japansk typ
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk spiskummin
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att blanda olivolja och japansk soja i en rymlig skål.
  2. Slå på spiskummin och rökt paprikapulver.
  3. Riv ned två vitlöksklyftor, om ni river vitlöken så får ni ut maximalt med vitlökssmak. Rör runt så alla smaker blandas väl.
  4. Lägg ner köttet som skall marineras. Blanda runt och se till att allt kött kommer i kontakt med marinaden.
  5. Marinera köttet minst 30 minuter, men gärna i kylen över natten.
  6. Torka av köttet innan det grillas - smaklig måltid!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept