Swiss a la 80-tal

Swiss a la 80-tal
Foto: TV4

Swiss a la 80-tal

Av: Marika Gougaud

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

En riktig 80-talsklassiker, marängswissen!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Maränger

  • 6 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 krm vinäger

Till servering

  • vaniljglass
  • 300 g mörk choklad
  • grädde
  • 3 bananer

Gör så här

Maränger

  1. Sätt ugnen på 100-125 grader.
  2. Allt ska vara 100 % torrt och ingen gula får komma med. Vispa äggvitor, socker och vinäger långsamt med elvisp och sen snabbt tills det blir vitt och tjockt. Man ska kunna vänta bunken upp och ner utan att marängen rinner.
  3. Klicka ut marängerna på en plåt.
  4. Sätt in dem i ugnen i ca en timme. När man kan lyfta marängerna lätt från plåten är de klara. Själv gillar jag när marängerna är lite kletiga inuti, så jag gör dem lite större.

Chokladsås

  1. Smält chokladen med grädde så att det blir till en sås.

Vid servering

  1. Blanda allt efter tyck och smak.