Swiss a la 80-tal

Swiss a la 80-tal
Foto: TV4
4

Du behöver

Maränger

  • 6 st äggvitor
  • 3 dl socker
  • 1 krm vinäger

Till servering

  • vaniljglass
  • 300 g mörk choklad
  • grädde
  • 3 st bananer

Gör så här

  1. Maränger
    Sätt ugnen på 100-125 grader.
  2. Allt ska vara 100 % torrt och ingen gula får komma med. Vispa äggvitor, socker och vinäger långsamt med elvisp och sen snabbt tills det blir vitt och tjockt. Man ska kunna vänta bunken upp och ner utan att marängen rinner.
  3. Klicka ut marängerna på en plåt.
  4. Sätt in dem i ugnen i ca en timme. När man kan lyfta marängerna lätt från plåten är de klara. Själv gillar jag när marängerna är lite kletiga inuti, så jag gör dem lite större.
  5. Chokladsås
    Smält chokladen med grädde så att det blir till en sås.
  6. Vid servering
    Blanda allt efter tyck och smak.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept