Honungsgratinerad och prosciuttolindad chèvreost

Honungsgratinerad och prosciuttolindad chèvreost
Foto: TV4

Osten serveras på en bädd av sommarsallad. Toppas med blandade rostade nötter och svartvinbärscoulis.

Vin: Quintay Sauvignon Blanc (Chile)

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 skivor chèvreost, centimetertjocka
  • 4 skivor prosciutto
  • 4 skivor formfranska
  • 4 msk honung, flytande
  • blandad sallad, t.ex sparrissallad
  • 1 näve Blandade nötter
  • 2 msk svartvinbärsgelé + 1 msk vatten

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på grill och 225 grader.
  2. Skär ut fyra rundlar ur formfranskan, lika stor diameter som på getosten.
  3. Lägg getosten på brödskivan och vira runt prosciutton (som ett litet paket) och ringla över honungen.
  4. Ta fram en torr stekpanna och sätt på medelvärme.
  5. Lägg i nötterna och rosta tills de fått färg. Rör runt så att inte nötterna bränns vid. Stäng av värmen och häll nötterna i en skål (annars kan de fortsätta att rostas/brännas vid i stekpannan).
  6. Ställ ”getostpaketet” i en ungsfast form och gratinera i 230 grader i ca 10-15 minuter.
  7. Svartvinbärscouli
    Blanda vinbärsgelén och vatten i en skål och värm i micron i ca 30 sekunder eller i en kastrull på svag värme. Rör runt.
  8. Skölj salladen och lägg ungefär en näve sallad på varje tallrik. Ringla över svartvinbärscoulin.
  9. Ställ getosten ovanpå salladen och ringla lite svartvinbärscouli över. Strössla över de rostade nötterna. Servera!!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept