Inredningsfruns sommardröm

Inredningsfruns sommardröm
Foto: TV4

Hemmagjord parfait, maränger, vispad grädde och ljummen lemoncurd. Serveras med landets röda guld.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 december 2010
Visa mer
4

Du behöver

Parfait

  • 6 st äggulor
  • 8 msk florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st vaniljstång
  • 5 dl vispgrädde

Till servering

  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st stora maränger (eller 16 små)
  • 4 msk lemoncurd + 1 - 1 ½ msk vatten
  • 1 l jordgubbar
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Parfait
    Vispa äggulor med florsocker, hårt, det ska "gå att skriva i den".
  2. Vispa grädden, tills den är lite hårdare än filmjölk i konsistens.
  3. Snitta upp vaniljstängerna och skrapa ut vaniljfröna med en vass kniv.
  4. Blanda vaniljsocker och ”skrapet” från vaniljstängerna i de vispade äggulorna.
  5. Blanda grädden i din äggblandning.
  6. Frys 5-6 timmar i lämplig form, ta ut parfaiten och låt den tina i kylskåp i ca 15 minuter innan servering.
  7. Till servering
    Lägg upp parfaiten i en skål.
  8. Lägg på maräng och klicka grädde på toppen.
  9. Dela jordgubbarna och lägg över grädden.
  10. Värm lemoncurd + vatten i en skål i mikron i ca 20 sek eller i en kastrull på svag värme.
  11. Rigla till sist över den ljumma lemoncurden och garnera med citronmeliss. Ät och njut!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept