Vildsvinsragu

Vildsvinsragu
Foto: TV4

Vildsvinsragu

Av: Marie Tegnér

Från: Förkväll

16 ingredienser

På onsdagar tar Marie Tegnér med sig lite nyttiga råvaror. Christian lagar en rätt, Marie en lite nyttigare. Här är Maries Vildsvinsragu.

Här hittar du Christians vegetariska pasta.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp fryst vildsvinsskav (à 240 g eller annat viltskav)
  • 0,5 msk smör (eller olja)
  • 200 g svamp, grovhackad
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk blåbär torkade (eller tranbär)
  • 1 msk färsk timjan (eller 1 tsk torkad)
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 1,5 msk kinesisk soja
  • 1-2 msk dijonsenap
  • 2,5 dl stark buljong
  • 150 g färskost
  • 50 g bladspenat och ruccola

Garnera med

  • körsbärstomater, halverade

Servera med

  • pasta, nykokt

Gör så här

  1. Fräs skavet på hög värme i teflonpanna i matfettet.
  2. Tillsätt svamp och lök och låt fräsa på lägre värme tills löken är genomskinlig.
  3. Riv ner vitlöken, blanda ner bären och krydda med timjan, soja och senap.
  4. Häll på buljongen och rör ner osten.
  5. Låt sjuda någon minut. Tillsätt vid behov mer vatten.
  6. Vänd ner spenat och ruccola och smaka av med salt och peppar!