Squashsoppa med fetakräm

Squashsoppa med fetakräm
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 1 st rejäl purjolök, skivad
  • 500 g squash, i bitar
  • 1 burk cannelinibönor, ca 400 g
  • Grönkålskvistar, ett par stycken, ev
  • 1 msk olja
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 0,5 msk grönsaksfond
  • 2-3 msk färsk timjan, hackad
  • Peppar, efter smak
  • Salt, ev
  • 100 g feta, 10%
  • 0,5 dl matyoghurt
  • 4 st knäckesticks
  • 1 burk sardiner, hela i tomatsås
  • krasse

Gör så här

  1. Fräs purjo och squash och eventuellt grönkål i oljan.
  2. Häll på buljong, krydda med fond och timjan och koka ca 10 minuter.
  3. Mosa ihop fetan med matyoghurt till smidig konsistens.
  4. Lägg i de avrunna bönorna i soppkastrullen och koka upp igen.
  5. Mixa soppan, smaka av med peppar och eventuellt salt.
  6. Häll upp i skålar och lägg i en klick av fetakrämen.
  7. Lägg sardiner på knäckebrödet, klipp över krasse och servera till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept