Rotsaks- och svamppytt med kalkonkassler

Rotsaks- och svamppytt med kalkonkassler
Foto: TV4
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Rotsaks- och svamppytt med kalkonkassler

Av: Marie Tegnér, Christian Hellberg

Från: Förkväll

17 ingredienser

Byt ut kasslern mot fräst renskav eller gör pytten vegetarisk genom att byta ut köttet mot fetaost eller halloumi.

Ingredienser

portioner
  • 250 g kålrot
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 150 g broccoli
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl grönsaksbuljong, stark
  • 200 g kantareller färska (eller trattkantareller)
  • 1 purjolök (liten)
  • 300 g kalkonkassler
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan

Sås:

  • 1 dl crème fraîche
  • färsk pepparrot, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär alla rotsaker i jämnstora tärningar.
  2. Skala och skär broccolistjälken i tärningar. Dela huvudet i små buketter.
  3. Stek allt utom broccolibuketterna i hälften av smöret på hög värme tills de fått lite färg.
  4. Häll på buljongen, sänk värmen och låt sjuda tills rötterna är mjuka, ca 10 minuter. Lägg ner broccolibuketterna mot slutet av koktiden
  5. Fräs kantarellerna tillsammans med purjolöken i resten av smöret.
  6. Skär ev. kasslern i tärningar eller servera den separat, halstrad i skivor
  7. Vänd ihop alla ingredienser till pytten, smaka av med salt, peppar och färsk repad timjan.
  8. Sås:
  9. Blanda crème fraiche blandas med salt, peppar och riven pepparrot efter smak.