Tomat och majssalsa med xipolatta

Salsa är den heta såsen från Mexiko som kan få vem som helst att vilja dansa!

15 januari 2009
Visa mer

Du behöver

Tomaterna:

  • 4 st tomater, päron el. röda plommon
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st schalottenlök
  • 2 msk plockad timjan
  • 1 tsk rörsocker
  • olivolja
  • salt och peppar

Salsan:

  • 2 burkar sockermajs
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 0,25 st Habanero, röd
  • 1 st bananschalottenlök, hackad
  • 20 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk crème fraiche
  • Xipolatta el. choritzo

Gör så här

  1. Beredning
  2. Dela tomaterna på tvären och pensla med olivolja, lägg på hackad vitlök, schalottenlök, socker, salt, peppar
  3. Och örter.
  4. Baka av tomaterna på 115 grader tills dem torkat. Svetta upp vitlök, chili och schalottenlök i smör
  5. Och olivolja. Mixa slät och smaksätt med creme-fraiche, salt och peppar
  6. Arrangera med korven och salsa. Serveras som tillbehör eller som snacks till drinken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept