Räkor i apelsin och chilibuljong

Du behöver

  • 6 dl skaldjursbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 0,5 st chili, spansk peppar
  • 1 st syltad ingefära
  • 2 st apelsiner
  • 2 st tomater, skalade, urkärnade
  • 2 st schalottenlökar
  • 200 g skalade räkor
  • dill
  • socker
  • salt
  • peppar
  • Ett gott bröd att doppa i soppan.

Gör så här

  1. Beredning:
  2. Koka upp buljongen tillsammans med chilin, hackad ingefära, vin och smaka av med salt och peppar. Lyft upp chilin efter ca:5min beroende på styrkan.
  3. Skala apelsinen med en kniv och filea ut köttet från apelsinen, spara saften till
  4. Buljongen.
  5. Skär ner tomaten och strimla löken fint.
  6. Blanda i räkorna och grönsakerna i soppan avsluta med att smaka av med dill och apelsinjosen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept