Halstrade pilgrimsmusslor

Halstrade pilgrimsmusslor
Foto: TV4

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Körvel

Morotskräm

  • 400 g morötter
  • 2 st skalade vitlöksklyftor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk honung
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk salt

Smålökar

  • 8 st röda smålökar
  • 8 st gula steklökar
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk hackad gräslök

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i mindre bitar.
  2. Koka dem mjuka med vitlök i saltat vatten.
  3. Sila bort vätskan och mixa morötterna och vitlöken med citronsaft, honung och crème fraiche. Smaka av med salt.
  4. Koka lökarna med skalet på i saltat vatten ca 5 min. Kyl dem i kallt vatten.
  5. Skala lökarna och värm dem i olja och tillsätt hackad gräslök precis innan servering.
  6. Hetta upp en stekpanna och halstra musslorna i olja ca 2 min på varje sida. Salta och peppra.
  7. Servera musslorna med morotskräm och smålökar. Garnera med körvel.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept