Ostpaj med löjromsröra

Ostpaj med löjromsröra
Foto: TV4

Du behöver

Pajdeg

  • 120 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 150 g riven smakrik ost typ västerbottensost
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl grädde
  • salt
  • svartpeppar

Romröra

  • 0,5 st fänkål
  • 0,5 st gurka
  • 0,5-1 st lime (saften)
  • 1 dl löjrom
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk finhackad dill
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen. Låt vila i kylskåp minst 1 timme. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda 10 minuter.
  2. Vispa ägg och grädde, tillsätt osten. Smaksätt med salt och peppar. Häll ostfyllningen i pajskalet, grädda ca 20 min tills pajen stelnat. Låt svalna.
  3. Dela fänkålen på mitten, skär bort roten och tärna mycket fint. Skala och ta bort kärnhuset i gurkan, tärna fint, blanda med fänkålen och limesaften. Tillsätt löjrom, crème fraiche, lite svartpeppar och dill.
  4. Servera pajen med romröran och några rivna ruccolablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept