Enkel mockatårta

Enkel mockatårta
Foto: Martin Skredsvik

Du behöver

Tårtbotten

  • 3 st ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/4 krm stevia
  • 100 g osaltat smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kokosnötsmjöl
  • 2 dl malda hasselnötter
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Mockakräm

  • 3 st äggulor
  • 3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk snabbkaffepulver
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 225 g osaltat smör, mjukt

Garnering

  • Rå choklad

Gör så här

  1. Tårtbotten
    Vispa ägg och sötning pösigt.
  2. Smält smöret tillsammans med grädden.
  3. Häll ner smörgrädden i äggsmeten och vispa.
  4. Blanda övriga ingredienser i en skål och häll sedan ner det i smeten.
  5. Smöra och bröa (pofiber) en springform, cirka 24 cm i diameter, eller kläm fast ett bakplåtspapper.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Grädda i 175 grader i 10–15 minuter.
  8. Låt svalna och dela sedan kakan i två bottnar.
  9. Mockakräm
    Vispa ihop äggulor, sötning, vaniljpulver, snabbkaffepulver och grädde i en kastrull.
  10. Sjud det hela under ständig omrörning tills krämen tjocknar.
  11. Obs! Den får ej koka.
  12. Ta bort från värmen och låt svalna lite.
  13. Rör ner smöret lite i taget.
  14. Ställ krämen kallt, rör då och då.
  15. Krämen tjocknar ju kallare den blir.
  16. Bred 1/3 av krämen mellan bottnarna och resten ovanpå tårtan.
  17. Grovriv råchoklad och strö över. Förvara tårtan kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept