Citron- och limepaj

Citron- och limepaj
Foto: Martin Skredsvik

Citron- och limepaj

Av: Mariann Andersson

Från: Baka med LCHF

13 ingredienser

Baka en syrlig och god paj till efterrätt! Marianns recept på citron- och limepaj är hämtat ur boken Baka med LCHF.

Läs mer om boken

Baka med LCHF

Ingredienser

Pajbotten

  • 125 g osaltat smör
  • 2 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,25 krm stevia
  • 1,5 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Fyllning

  • 3 ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 0,25 krm stevia
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, rivet skal och saft
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Servering

  • grädde, lättvispad

Gör så här

Pajbotten

  1. Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Häll det smälta smöret i äggsmeten.
  4. Blanda kokosnötsmjölet med bakpulvret och vaniljpulvret och rör ner det i smeten.
  5. Tryck ut degen i en pajform, eller en springform, 21–24 cm i diameter.

Fyllning

  1. Vispa ihop ägg och sötning.
  2. Blanda i crème fraiche samt skal och saft från lime och citron.
  3. Tillsätt vaniljpulvret.
  4. Häll fyllningen i pajskalet.
  5. Grädda i 175 grader cirka 30 minuter – fyllningen behöver inte stanna helt, det gör den när den svalnar.
  6. Servera pajen lite ljummen med lättvispad grädde. Pajen är god även kall.