Glutenfria chokladcupcakes

Glutenfria chokladcupcakes
Foto: Martin Skredsvik
12

Du behöver

Cupcake

  • 150 g osaltat smör
  • 4 st ägg
  • 3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao

Chokladtopping

  • 100 g osaltat smör, mycket mjukt
  • 3 msk sötrix-flor och 1/2 krm stevia
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 0,5 dl kakao
  • 50 g cream cheese

Gör så här

  1. Cupcake
    Smält smöret.
  2. Vispa ägg och sötning pösigt.
  3. Rör i smör och crème fraiche i äggsmeten.
  4. Blanda övriga ingredienser i en bunke och rör sedan ner dem i smeten.
  5. Häll smeten i stora muffinsformar, fyll formarna till 3/4.
  6. Placera gärna muffinsformarna i en muffinsplåt.
  7. Grädda i 175 grader cirka 15 minuter.
  8. Låt svalna helt.
  9. Chokladtopping
    Blanda alla ingredienser väl och spritsa eller bred krämen på cupcakesen.
  10. Pudra eventuellt över kakao som dekoration.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept