Välkomstdrink Garapiña

4

Du behöver

  • 1 st ananas, skalet
  • 1 l vatten
  • 5 msk socker (ca)
  • 2 dl Havanna Club Rom Añejo Especial eller Bacardi
  • isbitar
  • myntakvist

Gör så här

  1. Jäsning i tre veckor.
  2. Skala ananasen, släng inte bort skalet. Istället lägg skalen i en glastillbringare med 1 l vatten. Täck med en duk och förvara i rumstemperatur i minst tre veckor så skalen jäser. Ju längre skalen står, desto starkare alkohol blir det.
  3. Sila vätskan och släng skalen. Häll upp 4 dl spad, 1 dl per person. Blanda i två dl rom eller mer om du önskar starkare, och 5 msk socker, efter smak. Rör väl och ställ det i kylen så det kallnar. Resten av spadet kan stå i kylskåp och håller i flera månader.
  4. Häll upp i cocktailglas tillsammans med 2-3 isbitar och garnera med en myntakvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept