Picana

Picana
Foto: TV4

Picana

Av: Maria Elena

Från: Nyhetsmorgon

21 ingredienser

Ingredienser

  • 4 kg oxkött
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk peppar
  • 1 krm chilifrukt
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk salt
  • 2 lagerblad
  • 0,5 kyckling
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 l vatten
  • 3 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1 röd paprika
  • 1 knippe persilja
  • 1 tsk oregano
  • 0,5 dl soja
  • 2 msk citron, saft
  • 10 potatisar
  • 1 dl vin, rött
  • 1 dl gula russin
  • kokt majskolv

Gör så här

  1. Blötlägg gula russin i cirka 1 timme.
  2. Fräs lök.
  3. Fräs köttet lätt så att det får färg.
  4. Blanda kryddorna i en skål, paprikapulver, chili, svartpeppar, kummin och salt.
  5. Häll i 1 dl vatten och blanda. Rör ner kryddblandningen i löken tillsammans med lagerbladen.
  6. Stek kycklingen i olja
  7. Pressa ner en vitlök i lökgrytan
  8. Häll i 1,5 liter kokande vatten och låt koka i 10-15 minuter.
  9. Tillsätt morötter, persilja, selleri och paprika. Koka tills köttet blivit mjukt.
  10. Lägg i kycklingen i grytan tillsammans med oregano, soja och citron.
  11. Låt koka 5 minuter under lock.
  12. Lägg i potatisen och koka tills de blivit mjuka cirka 15-20 minuter.
  13. Häll i vin och gula russin som legat i blöt.
  14. Grytan är färdig! Servera tillsammans med kokt majskolv.